Stagiaire gezocht:

Productontwikkeling bio-afbreekbare structuur voor natuur

Vacature gesloten

Vanuit onze missie om wereldwijd natuurherstel te versnellen met bio-afbreekbare producten en kennis, is BESE continu op zoek naar nieuwe oplossingen en biobased producten. In onze zoektocht vormt R&D een onmisbare schakel en onderzoek is continu gericht op optimalisatie, nieuwe toepassingen en nieuwe producten die geschikt zijn voor natuurherstel. Momenteel zijn wij op zoek naar studenten met interesse voor:

Stageplek: Nieuwe producten/afbreekbaarheid/praktijktesten van biobased producten voor natuurherstel
Startdatum: Gesloten

Looptijd: 3-6 maanden

Waar zal de stage plaatsvinden?

BESE bestaat uit een onderzoeksteam van 5 enthousiastelingen die samenwerken met universiteiten, producenten en een zusterbedrijf (Waardenburg Ecology) gericht op ecologisch onderzoek (145 medewerkers). De stagiair zal de stage vervullen als lid van het onderzoeksteam van BESE. Van de stagiair wordt, afhankelijk van COVID-omstandigheden, verwacht dat hij/zij primair werkt vanuit het kantoor en lab van BESE in Culemborg, of samen met het lab op de gastinstelling (HBO/Universiteit).

Welke stage-opdracht krijg je?

Het onderzoeksteam van BESE heeft de mogelijkheid voor studenten om deel te nemen aan verschillende, lopende projecten. In deze stage wordt je opdracht op maat gemaakt om één of meer van de volgende aspecten te onderzoeken:

  • Het ontwikkelen van analytische methoden om de prestaties van de producten met verschillende grondstoffen te identificeren en te evalueren.
  • Het ontwerpen en uitvoeren van een experimentele set-up om afbreekbaarheid van de producten met een nieuwe grondstof te testen in de natuur.
  • Het vormgeven en uitvoeren van een nieuwe productlijn gericht op consumenten.
  • Het verzamelen van technische (en wetenschappelijke) kennis over duurzaamheidsaspecten, certificerings-toepassingsmogelijkheden en mogelijkheden van biobased producten voor natuurherstel.

Over BESE

Ecosystemen aan de kust zijn heel belangrijk. Ze vormen een leefomgeving voor veel dier- en plantensoorten, vangen CO2 op en ze beschermen het land tegen golven en hoog water. In de afgelopen eeuw is wereldwijd 65% van de waterrijke gebieden gedegradeerd of geheel verloren gegaan. De aantasting van natuur ondermijnt het welzijn van 3,2 miljard mensen wereldwijd.  De BESE-productlijn, met BESE-elements als vlaggenschip, biedt een alternatief voor plastics en een nieuwe insteek in het herstel van de natuur. Ze bootsen eigenschappen van de natuur na; denk aan wortelstelsels, plantenstengels of schelpenruggen. Op termijn breken de structuren langzaam af en blijft natuur achter. Het biedt een duurzaam alternatief voor technieken met plastics en beton.

We zijn gestart in 2018. Met onze tastbare en technische oplossing inspireren we mensen. We laten zien dat het ook kan zonder plastic en beton. Onze wereldwijde samenwerking en kennisuitwisseling met lokale partijen is een belangrijk onderdeel van ons unieke productlijn. Hierdoor vergroten we de mogelijkheid om natuur te herstellen, we creëren wereldwijd bewustzijn en geeft iedereen de mogelijkheid om inspiratie op te doen. We werken hard aan productontwikkeling, onderzoeken technische eigenschappen en nieuwe toepassingen en helpen de natuur en gemeenschappen op kwetsbare locaties. Doe jij met ons mee?

Vacature gesloten. Op dit moment zoeken we geen nieuwe stagiair(e) meer.

Stuur een mail naar:
p.s.m.vodegel@bese-products.com

 

PROJECT PHOTO'S

Share this Post: